Investeren in zonnepanelen is een blijvende trend. Toch is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn voor je er aankoopt. Met onze checklist verloopt jouw aankoop zonder zorgen.

1. Vraag een vergunning aan

Je moet de eigenaar zijn van het desbetreffende huis om zonnepanelen te plaatsen. Heb je een huurwoning, dan kan je er in overleg met de eigenaar plaatsen. Informeer bij je gemeente of je een vergunning moet aanvragen. Dit kan het geval zijn als je in een monument- of stadsgezicht woont. 

2. Vraag na bij je gemeente of je een subsidie krijgt

Wanneer je je laat informeren over de eventuele omgevingsvergunning, dan zal je ook op de hoogte worden gebracht over de ontvangst van een subsidie. De teruggave van de overheid hangt af van het aantal zonnepanelen dat je laat plaatsen. Lees hier of je alvast in aanmerking komt voor de compensatiepremie van zonnepanelen.

3. Vind een geschikte leverancier

Schakel Total Energy Projects in voor de installatie van uw zonnepanelen. Wij hebben jarenlange ervaring in zonnepanelen, energie audits, isolatie, warmtepompen in de regio Limburg. Dit steeds met kennis van herstellingen en onderhoud van dergelijke installaties. Vraag alvast een offerte aan en wij staan je graag bij met een antwoord op jouw vragen.

4. Bereken de mogelijkheid van zonnepanelen op je dak

Via een offerte kan je meteen zien wat het plan is voor de plaatsing van zonnepanelen op jouw dak alsook de prijs ervan. Op voorhand is het belangrijk om zeker te zijn dat jouw dak hier geschikt voor is. Dit kan je controleren door de grootte en hellingsgraad van je dak te berekenen. Maar niet getreurd indien zonnepanelen niet passen op je dak, ook andere energiezuinige installaties zijn mogelijk.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen je effectief nodig hebt? Kijk hiervoor alvast naar het besteedbare budget en je jaarlijks stroomverbruik. Wij kunnen eenvoudig berekenen hoeveel zonnepanelen je het beste kan aanschaffen.

Opbrengst van het systeem op basis van de ligging en helling.

Opbrengst van het systeem op basis van de ligging en helling.

Berekening aantal zonnepanelen

Verbruik van het gezin: vb 4000 kWh / jaar dat een gezin verbruikt, komt overeen met (totalen = bvb 3000 : 3,30)

3000 kwh = 9 panelen
4000 = 12 panelen
5000 = 15 panelen
6000 = 18 panelen
7000 = 21 panelen

Grootte panelen: 1m x 1m70, kunnen in beide richtingen geplaatst worden. Op basis hiervan worden de panelen berekend en maakt Total Energy Projects een design klaar. Dan maken wij een offerte op maat en tekent het dak ook in voor een esthetisch mooi resultaat.

Wil je een zo breed mogelijke opbrengst hebben per dag? Spreid dan je panelen over verschillende dakvlakken (liggingen, hellingshoeken) om zo lang mogelijk zon op de panelen te hebben. Geniet van een langdurige productgarantie van 30 jaar met glas-glas zonnepanelen.

5. De knoop doorhakken

Als je bovenstaande checklist hebt overlopen dan is het tijd om je besluit te bevestigen. Met Total Energy Projects sta je steeds een stap voor.

Ben jij op zoek naar een zonnepanelen installateur regio Bilzen?

Total Energy Projects is gespecialiseerd in het uitvoeren van energieaudits. We zorgen eveneens voor een vlotte plaatsing, reiniging en onderhoud van uw volledige energie-installatie. Voor al je projecten ben je bij ons aan het juiste adres.

Maak nu een afspraak

Geef een reactie