Ken jij de grootste stroomverbruikers in huis? Je zou ervan versteld staan wélke precies de grootste verbruikers zijn. Wij zetten ze voor je op een rij en bieden een oplossing om het stroomverbruik en de kosten te drukken. 

Wat verbruikt het meest? 

In principe verbruikt alles wat constant aan staat, zoals een vijverpomp of diepvries, consistent het meest. Elektrische wagens, een jacuzzi, zwembad, sauna en alles wat verwarmt en/of verkoelt, behoren ook tot de grote verbruikers. 

Vergeet de sluimerverbruikers niet

Veel apparaten verbruiken ook energie wanneer je ze niet gebruikt, zoals een televisie, koffiemachine enzovoort. Je kunt het sluimerverbruik verminderen door de stekkers van apparaten die je niet constant verbruikt, ook daadwerkelijk uit te trekken wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast is het aangeraden om stekkerdozen te kopen met een aan-uit-knop, zodat je enkele apparaten tegelijk kunt aan- en uitschakelen. 

Word onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Door zonnepanelen te installeren, zal jouw energierekening fors dalen. Let wel op dat jouw apparaten zoals een wasmachine of zwembad verbruiken op het moment dat er energie-opbrengst is van de zon. Wil je toch op elk moment genieten van je zonne-energie? Dan kies je best voor zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Als je verbruikers ‘s avonds wilt gebruiken, kan je dit oplossen met een thuisbatterij. 

Wil jij ook besparen op je energierekening? 

Neem contact op met Total Energy Projects

Geef een reactie