Minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) laat elk dak analyseren op de mogelijkheid om een zonnepaneel of zonneboiler* te plaatsen. Dat heeft ze geantwoord op een parlementaire vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).Elk gezin of bedrijf kan met behulp van een “zonnekaart” nagaan of het dak van hun gebouw geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij wordt rekening gehouden met de hellingsgraad van het dak, de oriëntatie en eventuele schaduw van omliggende hindernissen.

Het programma doet ook een voorspelling van de mogelijke opbrengst van de panelen. De kaart moet klaar zijn in de zomer van 2016.Indien er rekening moet gehouden met schaduw van schouwen, dakuitsprongen, of omliggende gebouwen of bomen, kan er beter gekozen worden voor het Solar Edge systeem, waarbij elk paneel appart doorverbonden is met de omvormer. Hierdoor zullen de panelen elkaar onderling niet beïnvloeden.

“Nadat, door de oversubsidiëring in de periode 2010-2012, zonne-energie een slecht imago meekreeg, is het nu het moment om zonne-energie te promoten”, vindt Bothuyne. “Zonnepanelen zijn vrij goedkoop en veel efficiënter geworden. Subsidies zijn overbodig.”

Meer info over energiebesparende maatregelen, contacteer Total Energy Projects:ing. Filip Geerts: 0470 / 654 324 Jos Mobius: 0489 / 210 808

Bron: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2364288

* Belangrijk: Sinds 1/03/22 is Total Energy Projects niet langer een verkooppunt van zonneboilers. Voor andere energie installaties kan u nog steeds bij ons terecht. Bekijk hier ons ruim aanbod.

Geef een reactie