Klantengetuigenis: Franco Delli Santi

Slimme Thuisbatterij: Het Geheim van Lage Energiekosten

Franco delli santi

Verbruik/j : 8000kwh

Opbrengst : 10000kwh

Batterij : 17KW

Kost voorheen :   2800€

Kost nu : 204€/j

Oost west installatie

Slimme thuisbatterij

Energie Afrekening

Franco Delli Santi is een voorbeeld van iemand die zijn energieverbruik op een slimme manier heeft aangepakt.

Met een jaarlijks verbruik van 8000 kWh en een opbrengst van 10,000 kWh uit zijn zonnepanelen, heeft Franco zijn energierekening drastisch verlaagd.

Hier kan je lezen hoe hij hij dit heeft gedaan en waarom het ook voor jou de moeite waard kan zijn.

Waarom Investeren in een Slimme Thuisbatterij Nu een Slimme Zet is

Franco heeft geïnvesteerd in een thuisbatterij van 17 kW en een zonne-energie installatie die gericht is op zowel het oosten als het westen. Deze strategische opstelling zorgt ervoor dat hij op elk moment van de dag optimaal gebruik kan maken van zonne-energie. Dankzij deze slimme opstelling en een overproductie van 15% aan zonnepanelen, kan Franco zelfs in de winter voldoende energie opwekken om zijn afname van het net te minimaliseren.

Enorme Besparingen

De cijfers spreken voor zich:

  • Vroegere jaarlijkse kosten: €2800
  • Huidige jaarlijkse kosten: €204

 

Franco heeft zijn maandelijkse energiekosten teruggebracht tot slechts €17, wat een aanzienlijke besparing van €233 per maand betekent. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing van maar liefst €2596 op zijn elektriciteitsfactuur alleen.

Grafiek Opbrengst

Extra Voordelen van Zelfvoorziening

Franco aan het woord: “Veel mensen hebben niet door dat ze veel kunnen besparen met een thuisbatterij. Ze denken enkel aan de investering en niet aan de winst op termijn. Buiten de winst heb ik het luxe dat praktisch volledig van het net af ben, en zelfvoorzienend ben. Ik moet niet letten op het capaciteitstarief want ik betaal het wettelijke minimum aangezien mijn pieken afgevlakt worden tot onder het limiet van 2,5 kWp.”

In het tussenseizoen verwarmt Franco zijn woning met airco’s en gebruikt hij de overtollige energie om zijn hybride wagen en boiler voor warm water van stroom te voorzien. Zijn stookolieverbruik is hierdoor met 600 liter per jaar gedaald, wat bij de huidige prijs van €0,94 per liter een extra besparing van €564 oplevert.

Totale Jaarlijkse Besparing

Naast de besparingen op zijn elektriciteitsrekening, geniet Franco ook van de voordelen van zijn investering in zonne-energie en een slimme thuisbatterij. Hij rijdt ongeveer 3000 km per jaar gratis rond dankzij de opgewekte energie, wat zijn totale jaarlijkse besparing op €3160 brengt.

In het tussenseizoen verwarmt Franco zijn woning met airco’s en gebruikt hij de overtollige energie om zijn hybride wagen en boiler voor warm water van stroom te voorzien. Zijn stookolieverbruik is hierdoor met 600 liter per jaar gedaald, wat bij de huidige prijs van €0,94 per liter een extra besparing van €564 oplevert.

Piekvermogen

Ontdek Jouw Besparingsmogelijkheden

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning of specifieke situatie? Klik op de onderstaande knop en nodig een van onze adviseurs uit om te ontdekken hoe we jouw energiekosten het best kunnen optimaliseren.

Wil jij ook profiteren van de voordelen van een slimme thuisbatterij en aanzienlijk besparen op je energierekening? Laat een van onze adviseurs langskomen en zie hoe we jouw energiefacturen kunnen optimaliseren.

Klik hier voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek!

Met een slimme investering in een thuisbatterij kan ook jij genieten van de voordelen van zelfvoorziening en lagere energiekosten. Wacht niet langer en ontdek de mogelijkheden vandaag nog!