De slimme meter zorgt ervoor dat het prosumententarief wegvalt, waardoor je moet betalen wanneer je elektriciteit op het net plaatst en gebruikt. Hoe minder je gebruikt, hoe minder je betaalt. Wij gaan je uitleggen hoe je zo weinig mogelijk energie van net gebruikt. 

Meerkost van de slimme meter

Test Aankoop onderzocht hoe veel je gemiddeld meer gaat betalen met de slimme meter. De conclusie is dat een gemiddeld gezin dit niet zal voelen. 

Bereken jouw premie

Samen met de nieuwe digitale meter gaat een nieuw systeem mbt de injectie en afname van het net in: het nieuwe systeem hanteert een injectie en afname tarief.

Dit wil zeggen dat alle zonnestroom die je niet verbruikt wanneer het wordt opgewekt, op het net wordt geïnjecteerd. Voor elke kWh die je als prosument op het net injecteert, ontvang je 0,03 tot 0,045 euro

Met een thuisbatterij ga je het net minder gebruiken: vandaag een thuisbatterij laten zetten zorgt ervoor dat zonnepanelen interessanter zijn dan ooit tevoren, zelfs met het prosumententarief.

Haal meer voordeel uit je zonnepanelen met een thuisbatterij

Je hebt alleen maar voordelen wanneer je de energie die je op het net zet, zoveel mogelijk opslaat. Op deze energie verdien je namelijk €0,30 per kWh, ten opzichte van de energie die je op het net zet (€0,03 kWh). Energie opslaan op een thuisbatterij levert 10 keer meer op. 

Hoe kan je de digitale meter in je voordeel laten werken?

Door een batterij te plaatsen en te genieten van de batterijpremie en de compensatiepremie voor zonnepanelen. 

Neem contact op met Total Energy Projects om jouw voordeel te berekenen

Wanneer is een thuisbatterij de beste oplossing voor zonnepaneeleigenaars?

Als je  zonnepanelen  hebt en geen thuisbatterij, moet je zo veel mogelijk energie verbruiken op het moment dat je panelen energie leveren. …

blog.totalenergy.be

Geef een reactie