Zonnepanelen energie blijft één van de populairste en eenvoudigste manieren om duurzame energie te produceren in je woning. Maar heeft het ook invloed op het E-peil van de woning?

Het E-peil is een maat om de energieprestatie en de vaste installaties van een woning te bepalen in algemene omstandigheden. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning. Zonnepanelen zijn daarbij een voordelige speler in het verhaal om het peil te verlagen. Je krijgt hiervoor een korting op het kadastraal inkomen dat voor een gemiddelde woning kan oplopen tot € 5.000.

Het E-peil wordt bepaald door de thermische isolatie, de luchtdichtheid, de compactheid, de oriëntatie en de bezonning van het gebouw. Daarnaast beïnvloeden ook de vaste installaties dit cijfer.

Wist je dat het effect van zonnepanelen op je E-peil afhangt van de grootte van je woning? Zo daalt het E-peil van een kleinere woning met 1 punt per 175 Wp aan zonnepanelen. Een grotere woning vraagt al snel 250 Wp per Epunt.

Naast een lager E-peil, hebben zonnepanelen nog voordelen:

  • Je betaalt de volgende 30 jaar veel minder voor je elektriciteit.
  • De waarde van je woning stijgt.
  • Je produceert je eigen groene stroom.
  • Je bent minder afhankelijk van stijgende elektriciteitsprijzen.

Er zijn ook andere technieken die leiden tot een energiezuinigere woning, en dus een lager E-peil. Naast zonnepanelen zijn warmtepompen en zonneboilers interessant voor het E-peil. Deze kunnen zorgen voor de warmte van je woning, alsook voor warm water. Ook isolatie kan zeker een handje helpen om je woning energiezuiniger te maken.

Wil jij ook besparen op je energierekening? 

Total Energy Projects rust jouw woningen uit met allerhande duurzame installaties om jou te laten genieten van een energiezuinige woning die voldoet aan de normen van vandaag en morgen.

Maak nu een afspraak

Geef een reactie