Vandaag krijg je een premie wanneer je een batterijsysteem laat installeren, maar in april steeg deze premie met 100 euro per kWh. In combinatie met de huidige compensatiepremie voor zonnepanelen ontvang je nu nog een hogere premie. Je ontdekt er alles over in dit artikel. 

Verhoogde premie vanaf 1 april

Vanaf 1 april krijg je namelijk een premie van 300 euro per kWh in plaats van 250, met aan maximum totaalbedrag van 2.550 euro. Je hebt er alle voordeel bij om in 2021 voor een thuisbatterij te kiezen, vanaf 2022 zal de premie jaarlijks aanzienlijk dalen. 

Cijfers via vlaanderen.be

Wil jij nog genieten van de hoogste premie voor thuisbatterijen?

Contacteer Total Energy Projects

Premie batterijsystemen in combinatie met de compensatiepremie voor zonnepanelen 

De premie voor thuisbatterijen kan gecombineerd worden met de eenmalige investeringspremie voor de installatie van nieuwe zonnepanelen. De compensatie geldt voor iedereen met zonnepanelen die gekeurd zijn vanaf 2013, en is maximaal 4360€. De premie voor de nieuwe zonnepanelen geldt voor nieuwe zonnepanelen-installaties vanaf 2021 en is maximaal €1500.

De compensatiepremie is afhankelijk van:

Door de premie voor batterijsystemen te combineren met de compensatiepremie, kan je een premie tot maximaal 6910 euro bekomen. 

Laat na 1 april een thuisbatterij plaatsen en geniet van een hogere premie! 

Wil jij genieten van de hoogste premie voor thuisbatterijen? 

Contacteer Total Energy Projects

blog.totalenergy.be

Geef een reactie