Slimme batterijen en zonnepanelen: een gouden combinatie

In de afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden als een duurzame manier om energie op te wekken. Maar wat gebeurt er als de zon niet schijnt of wanneer er meer energie wordt opgewekt dan er op dat moment wordt verbruikt? Dit is waar slimme batterijen in beeld komen.

Slimme batterijen worden steeds geavanceerder en bieden een oplossing voor de problemen van een onregelmatige stroomvoorziening. In combinatie met zonnepanelen kunnen slimme batterijen overtollige energie opslaan voor later gebruik. Dit betekent dat huishoudens minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnetwerk en hun energierekening aanzienlijk kunnen verlagen.

www.totalenergy.be

Een belangrijk voordeel van slimme batterijen is hun vermogen om te werken met capaciteitstarieven en variabele uurtarieven. Capaciteitstarieven worden bepaald door de hoeveelheid energie die u op elk moment verbruikt. Als u bijvoorbeeld een piek maakt omdat u meer energie verbruikt voor airconditioning, betaalt u een hoger tarief dan  wanneer uw energieverbruik lager is, en gespreid over een langere periode. Slimme batterijen kunnen energie opslaan, en afgeven op de momenten dat u pieken zou trekken van het net. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de energierekening.

Variabele uurtarieven zijn een ander voordeel van slimme batterijen. Deze tarieven zijn afhankelijk van de vraag naar energie op elk moment. Op momenten van piekvraag, bijvoorbeeld op warme zomerdagen, kunnen de tarieven aanzienlijk hoger zijn. Door het gebruik van slimme batterijen kunnen huishoudens de energie die ze overdag opwekken opslaan en deze ‘s avonds gebruiken wanneer de tarieven lager zijn.

Kortom, de combinatie van slimme batterijen en zonnepanelen is een gouden combinatie voor huishoudens die hun energierekening willen verlagen. Met hun vermogen om te werken met capaciteitstarieven en variabele uurtarieven, kunnen slimme batterijen huishoudens helpen om hun energieverbruik te optimaliseren en aanzienlijke besparingen te realiseren. Dus waar wacht je nog op? Investeer in slimme batterijen en begin vandaag nog met besparen op je energierekening.

Wil je ook graag weten wat een slimme batterij kost? Vraag meer info op www.totalenergy.be

Geef een reactie