Gezinnen die zonnepanelen wensen te plaatsen kunnen vanaf 2021 opnieuw genieten van een eenmalige premie. Na de afschaffing van het principe van de terugdraaiende teller door de Vlaamse Overheid is dat alvast goed nieuws.

Premies zonnepanelen

De eenmalige premie is geldig wanneer je aan de juiste voorwaarden voldoet. Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter kunnen vanaf 20 juli 2021 een retroactieve investeringspremie aanvragen tot 19 januari 2022. De retroactieve investeringspremie garandeert een rendement van 5% op de gemiddelde investering.

Deze premie geldt voor zij die al een zonnepanelen installatie hadden en sinds 2021 en 2020 of eerder een digitale teller hebben ontvangen. De eigenaars hebben hun investering dus nog onvoldoende kunnen terugverdienen. Vraag de premie hier aan via het digitaal loket van de webapplicatie van Fluvius. Het VEKA regelt de uitbetaling.

Je hebt tot 6 maanden de tijd na plaatsing van de digitale meter om deze premie aan te vragen. Voor gezinnen die de teller al langer dan 6 maanden hebben, geldt de aanvraagperiode vanaf de inwerkingtreding van het besluit van de Vlaamse regering over de retroactieve investeringspremie.

Gezinnen met een klassieke meter kunnen hun premieaanvraag tot uiterlijk 6 maanden na de plaatsing van hun digitale meter indienen. 

Premies warmtepomp

Heb je ook een warmtepomp? Dan kom je in het najaar van 2021 ook in aanmerking voor de Bijkomende retroactieve investeringspremie voor eigenaars van een warmtepomp én zonnepanelen. Meer info volgt.

Wil jij kwalitatieve zonnepanelen of en warmtepomp laten plaatsen?

Maak nu een afspraak

Geef een reactie