Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit die u meteen kunt gebruiken.

Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit een reeks zonnepanelen en een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

Na de omvormer moet een productiemeter of groenestroommeter worden geplaatst die de elektriciteit meet die de zonnepanelen opwekken. Op basis van deze meterstanden worden groenestroomcertificaten toegekend.

Na de productiemeting kan de opgewekte elektriciteit ter plaatse verbruikt worden door b.v. uw televisie, wasmachine, verlichting, … Overtollige stroom wordt naar het net gestuurd.

’s Nachts, op donkere dagen of op momenten dat u veel verbruikt, gebruikt u indien nodig ook nog stroom van het net. De stroom die van en naar het net gaat, wordt gemeten door de teller van het elektriciteitsnet. Deze teller draait terug wanneer uw zonnepanelen meer produceren dan u verbruikt.

Elektriciteit wordt elk jaar duurder en dat zal niet veranderen. Door zonnepanelen te plaatsen is het gedaan met die hoge elektriciteitsrekening, vanaf nu wekt u uw eigen energie op.

De investering heeft u op enkele jaren terugverdiend, waarna u nooit meer elektriciteit moet betalen.

Voordelen van zonnepanelen

Total Energy Projects vergelijkt twee keer per jaar de officiële testen van internationale testcentrales. Uit de top20 van deze lijst wordt de beste prijs-kwaliteit van zonnepanelen en omvormers geselecteerd. Dankzij deze deskundige selectie, kunnen we u steeds een zeer duurzame installatie aanbieden tegen de meest interessante prijs.

Total Energy Projects heeft bovendien een prima service na verkoop, door hun uitgebreide kennis en opleidingen.

Ook voor mensen met een bestaande zonnepaneleninstallatie kan Total Energy Projects een meerwaarde bieden.

Niet elke installatie in Vlaanderen werd kwalitatief opgeleverd en daarom presteren veel installaties niet optimaal. Dit is zonde want dikwijls kan met een kleine aanpassing het rendement van uw installatie sterk verhoogd worden.

Als u wil komt iemand van Total Energy Projects uw installatie bekijken en analyseren. U betaalt hiervoor een klein vast bedrag. Als blijkt dat u met een aantal aanpassingen verder bent geholpen dan krijgt u het bedrag in mindering als u voor de uitvoering ook voor Total Energy Projects kiest. Contacteer ons indien u geïnteresseerd bent in een dergelijk bezoek op info@totalenergy.be .

Geef een reactie