Details bekend voor compensatie digitale meter


Zonnepanelen digitale meterHet Grondwettelijk Hof vernietigde midden vorige week de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende digitale elektriciteitsmeter. De overtollige stroom die eigenaars van zonnepanelen produceren, wordt zo niet meer automatisch afgetrokken van hun elektriciteitsfactuur. Het prosumententarief verdwijnt. Ongeveer 100.000 Vlaamse gezinnen met zonnepanelen hebben nu al zo’n digitale meter.

Sinds deze avond is er een rekenmodule voorhanden om te berekenen op welke compensatie je hiervoor recht hebt. Deze is afhankelijk van de volgende parameters:

De rekenmodule kan je terugvinden op onderstaande link:
https://www.energiesparen.be/compensatie-terugdraaiende-teller

Deze regeling geldt voor alle zonnepanelen-eigenaars die reeds een digitale meter hebben. Mensen die in de toekomst nog een digitale meter zullen geïnstalleerd krijgen, zullen een andere regeling krijgen die uitgewerkt zal worden, deze groep krijgt later nog meer info over de compensatieregeling.

Hoedanook, zal de oplossing voor de toekomst erin bestaan om zo weinig mogelijk van het net gebruik te maken. Een goede oplossing hiervoor is de installatie van een thuisbatterij. Total Energy Projects beschikt met zijn  ingenieurs als zaakvoerders over een uitgebreide ervaring over de calculatie en installatie van thuisbatterijen.
Laat dus zeker vrijblijvend eens berekenen hoeveel u kan besparen!

www.totalenergy.be
info@totalenergy.be
011 55 10 46

Geef een reactie