Het Parrallel systeem met zonnepanelen: het verschil tussen Micro-omvormers en Power optimisers

www.totalenergy.be

Een micro-omvormer en een power optimizer zijn beide apparaten die gebruikt worden in zonne-energiesystemen om de opbrengst van zonnepanelen te optimaliseren. Ze brengen dus beiden een hogere opbrengst op dan de installaties met een serie-omvormer. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen deze twee technologieën.

www.totalenergy.be

Een micro-omvormer is een kleine omvormer die direct op een zonnepaneel wordt geïnstalleerd. Het zet de gelijkstroom van een individueel zonnepaneel om in wisselstroom en past de stroom- en spanningseigenschappen aan om de opbrengst van het paneel te maximaliseren. Omdat elke zonnepaneel zijn eigen micro-omvormer heeft, kunnen de panelen onafhankelijk van elkaar werken en zijn ze minder gevoelig voor problemen zoals schaduw en paneelverschillen. Micro-omvormers bieden ook real-time monitoring van elk zonnepaneel, wat het gemakkelijker maakt om problemen te identificeren en de prestaties te optimaliseren. De beste Micro-omvormer op de markt is de Enphase omvormer.  Hierop heeft u 25 jaar garantie.

www.totalenergy.be
Een power optimizer is een apparaat dat tussen de zonnepanelen en de centrale omvormer wordt geplaatst. Het optimaliseert de spanning en stroom van elk zonnepaneel om de opbrengst te maximaliseren en voorkomt dat schaduw of andere problemen de prestaties van het hele systeem beïnvloeden. Een power optimizer werkt door de stroom van elk paneel te regelen en het vermogen te maximaliseren dat door het paneel wordt geleverd. De centrale omvormer zet de gelijkstroom van alle panelen om in wisselstroom. Het beste Power optimiser systeem, is Solar Edge.  op deze omvormer heeft u standaard 12 jaar garantie.

Een belangrijk verschil tussen micro-omvormers en power optimizers is dat micro-omvormers elk zonnepaneel onafhankelijk van elkaar omzetten en optimaliseren, terwijl power optimizers de opbrengst van de panelen op een gecentraliseerde manier optimaliseren. Dit betekent dat micro-omvormers over het algemeen duurder zijn, maar ook efficiënter en betrouwbaarder omdat elk zonnepaneel zijn eigen omvormer heeft en minder gevoelig is voor problemen. Power optimizers zijn doorgaans goedkoper en kunnen een kosteneffectieve manier zijn om de prestaties van zonnepanelen te verbeteren, vooral bij grote systemen.

Het kiezen van de juiste technologie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal zonnepanelen, de omvang van het systeem, de beschikbaarheid van schaduw en het budget van de klant. Het is daarom belangrijk om een grondige evaluatie te maken van de vereisten van het systeem voordat een keuze wordt gemaakt tussen deze technologieën.

Total Energy Projects kan u eerlijk advies geven over welke van deze 2 technologieën de allerbeste oplossing voor u is. Dit vergt een bezoek ter plaatse om de individuele situatie te bestuderen. De vertegenwoordigers van Total Energy Projects doen dit kosteloos.

www.totalenergy.be

Meer informatie:
Enphase:
https://enphase.com/nl-nl 
Solar edge:
https://www.solaredge.com/nl

Geef een reactie