Zonnepanelen: produceer zelf elektriciteit

Volop genieten van de zon

Zonnepanelen zijn één van de eenvoudigste manieren om duurzame energie te produceren. Wens je wat meer informatie over een zonnepaneel installatie op je woning, kantoor, garage, schuur of in je tuin?

Total Energy Projects heeft 2 ingenieurs met jarenlange ervaring in de zonnepanelen, die jou zullen begeleiden van A tot Z.

Wij zorgen voor een eerlijke en deskundige installatie van jouw zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen. Alleen met een correcte plaatsing verzeker je jezelf van een optimale werking en rendement van je zonne-energie systeem.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn één van de eenvoudigste manieren om duurzame
energie te produceren. 

maak een afspraak

Zonnepanelen bij installateur Total Energy Projects

Zonnepanelen energie blijft in 2024 de meest interessante manier om duurzame energie te produceren. Wil jij ook a-klasse zonnepanelen kopen? Overweeg je een zonnepaneel installatie op uw woning, kantoor, garage, schuur of in uw tuin?

Neem dan geen overhaaste beslissingen en kies voor een geregistreerde aannemer met meer dan 10 jaar ervaring. Kies voor Total Energy Projects.

De goedkoopste

Bij Total Energy Projects kan je zonnepanelen kopen aan de beste marktprijs.

Eerlijk Advies

Bij Total Energy Projects krijg je eerlijk advies door goed opgeleide vertegenwoordigers die weten waar ze over spreken.

Kennis en Ervaring

Total Energy Projects wordt geleid door 2 ingenieurs, met een ervaring samen van meer dan 20 jaar in de zonnepanelen.

Gecertificeerd

Total Energy Projects is gespecialiseerd in totaalprojecten op het vlak van energie. We zijn dan ook ontzettend trots op ons RESCert certificaat.

Wat doen zonnepanelen?

Licht wordt energie

Zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit die je meteen kunt gebruiken. Een fotovoltaïsche installatie (PV-installatie) bestaat uit de zonnepanelen en een omvormer die de opgewekte gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom.

De opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen kan ter plaatse verbruikt worden door jouw televisie, wasmachine, verlichting, …

Overtollige stroom wordt naar het net gestuurd.

Werking zonnepanelen

Baas over eigen energie

’s Nachts, op donkere dagen of op momenten dat je veel verbruikt, gebruik je indien nodig ook nog stroom van het net. De stroom die van en naar het net gaat, wordt gemeten door de teller van het elektriciteitsnet. De energie die je rechtstreeks verbruikt, is gratis. Voor de energie die naar het net gaat, krijg je een vergoeding.

De opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen kan ter plaatse verbruikt worden door jouw televisie, wasmachine, verlichting, …

De investering heb je op enkele jaren terugverdiend, waarna je nooit meer elektriciteit moet betalen.

Zonnepanelen Technisch

PV-panelen en EPB

Impact van zonnepanelen op het resultaat

Geldig voor alle bouwaanvragen
 

De opbrengst van een installatie wordt in de berekening van het E-peil volledig afgetrokken van het berekende energieverbruik van een gebouw. Installaties die zijn gedimensioneerd om ongeveer het volledige huishoudelijke verbruik te dekken, zullen dus aanleiding geven tot een aanzienlijke daling van het E-peil.

Bovendien blijkt uit verschillende studies dat het plaatsen van zonnepanelen de meest kostenoptimale manier is om het E-peil te verlagen.

Daarnaast kan een PV-installatie uiteraard ook meetellen om te voldoen aan het minimumaandeel hernieuwbare energie.

Getuigenissen Vlaams Energie- & Klimaatagentschap

3 Videos