Slimme Thuisbatterijen: vier seizoenen het hoogste rendement

Wil jij dat je zonnepanelen
meer opbrengen?

 

Met onze thuisbatterijen kan je de energie, die jouw panelen overdag opwekken, ‘s avonds en ‘s nachts gebruiken. 

Zo kan je je energiefactuur minimaliseren door minder gebruik te maken van het net en ben je bovendien niet meer afhankelijk van de steeds veranderende wetgevingen.

Thuisbatterijen

Gebruik waardevolle zonne-energie zelf

Met een thuisbatterij sla je de opgewekte energie van je zonnepanelen op,
zodat je die later kunt gebruiken. 

Met een thuisbatterij sla je geproduceerde zonne-energie op zodat je die kan gebruiken wanneer je zonnepanelen onvoldoende energie opwekken, zoals ’s nachts of op piekmomenten.

Daarnaast kan een thuisbatterij – in de toekomst – tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan om later (tijdens piekuren) terug te gebruiken. Zo geniet je ook tijdens de piekuren van opgeslagen energie aan het laagste tarief.

Meer autonomie

Je verhoogt je eigen autonomie tot 70%

Verbruik wanneer jij wilt

Mogelijk om heel de dag door zonnestroom te gebruiken.

Noodstroom

Enkele systemen kunnen dienen als Back-up (noodstroom) bij het uitvallen van het elektriciteitsnetwerk.

Volledig verbruik van de opgewekte stroom

Bijna de volledige jaarlijks opgewekte zonnestroom wordt verbruikt.

Gebruik heel de dag door zonnestroom

Mogelijk om de hele dag door stroom te gebruiken, bij bijna iedere bestaande zonnestroominstallatie. 

Toekomstgericht

Klaar voor de toekomst met Smart Grid compatibiliteit.

Digitale meter

Interessanter bij de installatie van een digitale meter.

Subsidies

Door de subsidies zijn batterijen toegankelijker voor iedereen.

Total Energy Projects biedt een thuisbatterij op maat van jouw noden en verbruik. 

Batterij

Thuisbatterij in combinatie met een analoge meter

Ook voor mensen met een analoge meter is een thuisbatterij interessant. Door het aanvragen van een digitale meter en het herinvesteren van de compensatie-premie en de batterij-premie, kost een thuisbatterij niet zo veel meer. Hierdoor ben je zeker van de huidige hoge premies, en kom je in een goedkoper tarief terecht dan het prosumententarief.

wij adviseren jou graag

Zon naar batterij

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij wordt vaak geplaatst in combinatie met zonnepanelen en is eigenlijk een onderdeel van een volledig systeem. Een thuisbatterij slaat overtollige elektriciteit op welke door de zonnepanelen geproduceerd wordt en niet opgebruikt is in de woning. De in de batterij opgeslagen elektriciteit wordt terug afgeven aan de woning van zodra dat de zonnepanelen niet meer voldoende elektriciteit produceren om aan de vraag van de woning te voldoen.

Rol van de omvormer

De omvormer is aan de ene kant verbonden aan de elektriciteitskast en aan de andere kant met de zonnepanelen en de thuisbatterij. Zo kan de omvormer via de elektriciteitskast elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen of de thuisbatterij beschikbaar stellen aan de woning. Andersom kan de omvormer via de elektriciteitskast in de daluren stroom van het net halen om in de batterij op te slaan.

Oplossing bij elektriciteitspannes

Optioneel kan je kiezen (bij sommige modellen) voor een noodstroominstallatie. Tijdens een elektriciteitspanne kan die ervoor zorgen dat de opgeslagen stroom in de thuisbatterij gebruikt wordt om verlichting, verwarming en belangrijke apparaten van elektriciteit te voorzien. Zo is een thuisbatterij ook een stil en ecologisch alternatief voor een elektriciteitsgenerator op stookolie of benzine.